Jobba som begravningsmusiker i Luleå

Musik är ofta en viktig del av begravningar, då den valda musiken säger mycket om den avlidne som person. Vid begravningen går det att spela upp musik från en CD-skiva eller iTunes, men många anhöriga väljer istället att anlita musiker som spelar live vid begravningen. Som begravningsmusiker kan du framföra favoritstycken på piano, fiol eller ett annat ställe instrument som den avlidne tyckte om.

Att arbeta som musiker vid begravning i luleå är ett givande yrke. I Luleå finns många vackra kyrkor där begravningarna leds av en präst från Svenska Kyrkan. Lova begravningsbyrå assisterar i att ordna kapell eller kyrka där du som musiker framför stycken som tröstar och ger vägledning för de anhöriga i en svår tid. I Luleå går det också att arbeta på borgerliga begravningar, med en officiant som håller i ceremonin.

Trygg försörjning

Det går att försörja sig som musiker på många olika sätt. Du kan satsa på en kariär som musiklärare, där du har en stadig lön och samtidigt får arbeta med musik varje dag. Det ger dig också en möjlighet att spela in musik vid sidan av din lärarkarriär.

Betydelsen av begravningsmusik

Om du går samman med andra musiker kan du hitta uppdrag som begravningsmusiker, då många föredrar en ensemble som framför favoritstycken under ceremonin. Ny forskning från Kungliga Musikhögskolan visar att valet av musik till en begravning kan hjälpa besökarna i deras sorgebearbetning. De känslor som kan vara svåra att hantera släpps lättare fram, då musik har en förmåga att beröra oss på djupet. Studien tittade på hur släktingarna reagerade på begravningsmusiken. Musiken visade sig kunna hjälpa de anhöriga att minnas personens livshistoria. Med rätt musik kunde sorgebearbetningen stöttas symboliskt, terapautiskt och emotionellt. Ytterligare forskning kan visa på hur stresshormoner minskar tack vare musiken som har en kraftfull påverkan på många plan.