Packning och kläder när du besöker festivaler/konserter

Att gå på festival eller konserter kan vara väldigt kul. Dock är det viktigt att du planerar noga. Du bör till exempel välja rätt kläder så att du kan njuta av framträdandet. Skulle du välja för tunna kläder kan det leda till att du fryser, hålls konserten utomhus måste du planera klädsel efter vädret.

Här kommer några smarta tips på vad du bör tänka på när det kommer till kläder för festivaler eller konserter.

Undvik ömtåliga kläder

När du ska gå på en pop- eller rock konsert/festival bör du undvika att välja kläder som är ömtåliga, till exempel kläder som silkesklänning eller skjorta. Det är nämligen en stor risk att dina kläder kan gå sönder när du står i en trång publik. Skulle konserten ske utomhus kan vädret också förstöra kläderna.

Om du är osäker på vilka kläder som passar bra kan du fråga personer som gått på festival/konsert tidigare. Sedan får du kolla ifall du har kläder som passar eller om du måste köpa nya. Ett tips om du ska köpa nya är att du kollar upp rabatter för att minska kostnaden, till exempel Black Friday kläder. När du kollar upp Black Friday kläder kan du hitta ett stort utbud med bra alternativ till bra priser. Detta är en stor fördel om du inte har pengar till att köpa massa nya kläder.

Flera lager

Om du ska gå på en utomhusfestival där du övernattar är det viktigt att du planerar klädseln noga. På nätterna blir det ofta rätt kallt och om du ska sova i tält bör du ta med dig kläder som håller dig varm. Tjocka strumpor, leggings och liknande kan vara bra. Detta är dessutom kläder du kan sova i.

När du ska se artisterna framträda kan du ta på dig en långärmad t-shirt under bandtröjan eller vad du väljer att bära.

Packa på ett smart sätt

Det är viktigt att du inte tar med dig för mycket när du ska på festival. Tänk på vad som är ett måste och undvik att lägga till saker du inte kommer behöva. Ska du inte övernatta kan det även vara smart att du väljer en lätt väska. Det är inte säkert att du kan hänga undan den under föreställningen.

Ta inte med dig farliga föremål

Sista tipset att tänka på är rätt uppenbart. Ta inte med dig några farliga saker, som vassa saker. Du kommer då bli ombedd att gå därifrån. Du får heller inte ta med dig alkohol till de flesta konserter så undvik även detta.