Kombinera musik och vin

Om du vill ha en trevlig kväll med dig själv, kärleken eller kära vänner är musik, mat och vin tre ingredienser som du kan addera för att få en fantastisk kväll. Det är viktigt att omsorgsfullt välja välgjorda viner och mat som passar bra till vinet. Ett tips är att kolla på Valpolicella Ripasso viner som görs på färsk druvmust. Det är ett vin som går mer åt det friska och ungdomliga hållet. Detta vin har syran, fylligheten samt frukten där, vilket gör valmöjligheterna när det kommer till mat större. Detta vin passar även perfekt till lagrad parmesan eller någon annan hårdlagrad ost. Alla typer av rött kött med en kraftigare sås passar till Ripasso men även olika pastarätter fungerar utmärkt. Förutom vinet, musiken och maten är sällskapet, sammanhanget och miljön viktiga delar för att kvällen ska bli helt perfekt.

Musik påverkar smakupplevelsen av vin

Hur du upplever mat och dryck påverkas indirekt av medvetna och omedvetna förväntningar som du bär på, din sinnesstämning och vilka åsikter du hört om både vinet och musiken. Det finns studier som är gjorda på hur vin upplevs tillsammans med musik. Det visade sig att det finns en bra överensstämmelse mellan vinet du dricker och musiken som spelas. Musiken påverkar helt klart din smakupplevelse.

Musik påverkar hela kroppen och sinnet

Det kan vara en fördel om du och sällskapet delar liknande musiksmak för att upplevelsen ska bli bra för alla. Musik påverkar dig och ditt humör mer än du kan tro men du måste gilla det som spelas för att få bra effekt. Musik kan förändra din sinnesstämning på ett ögonblick och göra en trist dag till något bra. Musik kan användas i flera olika sammanhang. Du kan förutom att använda musik för att må bättre lyssna på musik innan du ska sova för att få en bättre sömn. Musik påverkar ditt sinne och kroppen släpper automatiskt ut dopamin när du lyssnar på bra musik, vilket får dig att må bra.